- 1 sinaasappel
- 1 citroen
- 4 eetlepels suiker
- 6 eetlepels gecondenseerde melk
- 250 g Mascarpone
Zelf verzonnen toetje in een glaasje.
Ik keek op internet voor een recept van citroen of sinaasappel mousse maar ik mis bij elk recept een ingrediënt dus heb ik mijn eigen recept gemaakt met wat ik nog in huis had.
De mousse is luchtig, niet zuur, niet te zoet en lekker fris!
Rasp de citroen en de sinaasappel.
Pers de sap van de citroen en van de sinaasappel in twee kommen.
Verdeel de mascarpone, de suiker en de gecondenseerde melk in de kommen.
Klop het citroensap samen met de mascarpone en de helft van de citroenrasp tot een luchtig mousse.
Klop nu de helft van het sinaasappelsap met de mascarpone en de helft van de sinaasappelrasp tot een mousse.
Scherp 2 eetlepels sinaasappel mousse in een verrine (glaasje) en scherp 2 eetlepels citroen mousse erop.
Bestrooi wat sinaasappel en citroen rasp erop en zet in de koelkast, minimaal 3 uur.