- 1 pakje gerookte zalm
- 250 g Mascarpone
- 100 ml crème fraîche
- peper en zout
- 1/2 komkommer
- 1 vanille stokje
- peterselie of dille voor de garnering
Rasp de komkommer met schil eraan.
Voeg 2 theelepels zout en doe de komkommer in een vergiet.
Laat de komkommer, 30 minuten uitlekken.
Knijp, tussen je vingers, de sap van de komkommer uit.
Klop de mascarpone samen met de crème fraîche.
Breng op smaak met peper, zout.
Snijd het vanille stokje in de lengte.
Met een scherp mesje, schap de binnenkant van het stokje uit.
Meng de vanille met het mascarpone beslag.
Meng de helft van de mascarpone met de komkommer.
Snijd de zalm in reepjes.
Schep 2 eetlepels komkommer-mascarpone crème in een glas.
Voeg er 2 eetlepels zalm over.
Verdeel 2 eetlepels mascarpone erop.
Garneer met 2 eetlepels zalm en een toefje verse peterselie of dille.