- 350 g bloem
- 1 ei
- 1 half glas water
- 125 ml olie
- 10 g zout
- 1 zakje droge gist
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- 6 eetlepels paneermeel
- 3 grote uien
- 1-2 Spaanse peper
- 3 lente uitjes
- peper en zout
- 100 g speklapjes
- 2 bakjes verse kaas naturel (light)
- 75 ml yoghurt
- 1/2 citroen
- peper en zout
- 300 g wortels
- 2 olijfolie en een beetje boter
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
2 bakjes verse kaas en een zakje wortels in de koelkast…
Ik heb dit recept met die 2 ingrediënten als basis, zelf verzonnen…
Natuurlijk kun je de spekjes weghalen voor een vegetarisch versie van die taart…
Ik vond de smaak van de citroen heel lekker maar mijn vriend vond het te overheersend, dus gebruik de rasp van een half citroen in plaats van 1 citroen.
Maak het deeg klaar:
Meng de bloem met de kruiden en de gist.
Voeg de water, de olie en de zout en kneed tot een elastisch deeg.
Laat het deeg rusten.
Rol het deeg uit en zet het in een quiche vorm.
Bedek het deeg met paneer meel en prik op de bodem een paar gaatjes.
Maak nu het eerste vulling mengsel:
Snijd de uien in schijven, de spekjes in blokjes, de lente uitjes en de Spaanse peper in ringetjes.
Bak ze samen in olijfolie tot de uien goud bruin zijn.
Vul de taart met het ui mengsel.
Nu maak je de tweede vulling:
Schil de wortels en snijd ze in reepjes.
Kook ze in ruime water met zout, 10 minuten.
Rasp de citroen.
Meng de yoghurt samen met de citroen rasp en de verse kaas.
Breng op smaak met peper en zout.
Bedek nu de taart met het verse kaas mengsel.
Leg de wortel reepjes op het kaas mengsel en bestrooi wat Italiaanse kruiden erover.
Om de wortel reepjes een glans te geven, verdeel een paar boter klontjes.
Bak de taart in de oven op 220 graden, 30 minuten.