- 1 deeg voor pasta
- 1 rode paprika
- 1/2 Spaanse peper
- 2 eetlepels verse peterselie
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 g Parmezaanse kaas
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels verse tijm
- 6 plakken ham (iets dikker dan normaal)
- 1 courgette
- 1 bak dikke champignons
- peper en zout
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 eetlepel suiker
Lekkere zelfgemaakte lasagne met groenten en ham.
Maak het deeg klaar.
Rol het uit in dunne brede reepjes (5 x 3 cm).
Laat ze op een theedoek even drogen.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Snijd de champignons in schijven.
Snijd de courgette in blokjes.
Snijd de ui in blokjes.
Snijd de paprika in blokjes.
Snijd de ham in reepjes.
Hak de knoflook, peterselie, Spaanse peper en tijm fijn.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Fruit de ui in een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie.
Voeg de champignons en de paprika toe en bak nog 5 minuten.
Voeg nu de Spaanse peper (zonder zaadjes), de knoflook, de peterselie, de ham, de suiker en de tijm toe en bak nog 2 minuten.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg het blikje tomatenpuree en 2 blikjes water toe (de saus moet wel dik zijn).
Laat de saus 10 minuten op laag vuur koken.
Laat 1 liter water koken. Voeg er zout en 1 theelepel olijfolie toe.
Kook de lasagne vellen erin (ze zijn klaar, wanneer ze boven water drijven).
Giet de pasta af.
Bouw je lasagne op.
Leg een paar lasagne vellen op het bodem van een ovenschaal.
Strooi wat Parmezaanse kaas erop.
Giet de helft van de tomatensaus bovenop.
Leg erop nog een laag lasagne vellen en strooi nog kaas boven op.
Giet de rest van de tomatensaus bovenop en strooi de rest van de kaas erop.
Zet de lasagne in de oven op 180 graden, 25 minuten.