- 300 g bloem
- 3 eieren
- snufje zout
- half kopje olijfolie
Zelf pasta maken is leuk, makkelijk en eigenlijk zo klaar.
Van begin tot einde heb je met een beetje ervaring binnen 30 minuten een volledige pasta voor 4 personen op tafel.
Leg de bloem in een bergje op het werkblad of doe deze in een grote aardewerken kom; maak een kuiltje in het midden.
Breek de eieren in het kuiltje, voeg de olie en een flinke snuf zout toe. Vermeng met een vork de eieren en de olie en een beetje van de bloem.
Meng geleidelijk de bloem door het eimengsel en werk hierbij vanuit het midden. Houd met je andere hand de bloem op z’n plaats; zo voorkom je dat er ei wegloopt.
Kneed het deeg.
Het deeg moet zacht en soepel zijn.
Als het plakt, kan je nog wat extra bloem toevoegen.
Doe het deeg in een plastic zak en sluit die niet af, of leg het onder een theedoek of een omgekeerde schaal.
Laat het deeg 30 min. rusten.
Het geven van de uiteindelijke vorm kan zowel met de hand als met een pastamachine.