- 120 g verse pasta per persoon
- 250 g ham blokjes
- 4 bobosuitjes
- 3 knoflook teentjes
- 4 kopjes bevroren doperwten
- Zout, peper en olijfolie
- 20 g verse basilicum
- 250 g Ricotta kaas
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 kop kookvocht van de pasta
- Peper en zout
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Hak de knoflook fijn.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak de uitjes samen met de knoflook.
Voeg de ham toe.
Breng op smaak met peper en een beetje zout.
Doe het vuur heel zacht.
Breng ruim water met zout en 1 eetlepel olijfolie aan de kook.
Met een staafmixer pureer de Ricotta met de basilicum ( met steeltjes ook) en een eetlepel olijfolie.
Breng op smaak met peper.
Kook de pasta beetgaar.
Giet ze af.
Bewaar een kop van het kookwater.
Verwarm de basilicum saus bij de ham. Voeg het kookvocht toe.
Verdeel de pasta en de saus op 4 borden.
Serveer meteen.