Ingredienten
  • 1/2 pak fijne noedels of rijst noedels
  • 16 Vietnamese mini Nems
  • 4 eetlepels ongezoute pinda's
  • 2 wortels
  • 3 lente uitjes
  • 10 champignons
  • 1 krop sla
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels verse peterselie, koriander en munt blaadjes
  • 50 g verse taugé
Voor de marinade
  • 2 kipfilets
  • 2 sjalotten
  • 2 lente uitjes
  • 1 stuk verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stok citroengras
  • 4 eetlepels zoute sojasaus
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • Peper
Voor de dressing
  • 12 eetlepels water
  • 12 eetlepels azijn of mirin
  • 12 eetlepels zoute sojasaus of vissaus
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel sambal
Voor de 
Keuken: Bereidingstijd: 50 min. Portie(s): 4 personen

Bo bun is niet de goede woord want Bo is beef en dit recept is een variant met kip.
De beter naam is dan Gà Bun maar wat ik vind hier, het is heerlijk.
Vol van smaak met verse kruiden, heerlijk gemarineerd vlees, groenten, noedels en zelfgemaakte mini Nems .

Maak eerst de Mini NemsMini Nems klaar.

Kip marineren

Snijd de kipfilets in blokjes.
Snijd de lente uitjes fijn.
Snijd de citroengras stokje grif.
Snijd de gember met schil in dikke plakken.
Snipper de sjalotten fijn.
Hak de knoflook fijn.
Doe alles in een schaal.
Voeg de soja saus en de worcestershiresau toe, breng op smaak met flink peper en zet afgedekt, 30 minuten minimum in de koelkast.
Ik had de kip een nacht laten marineren.
Snijd de champignons in vieren.
Verwarm 1 eetlepel wokolie in een wok.
Bak erin de kipblokjes samen met de marinade en de champignons, op hoog vuur.
Doe de citroengras en de gember plakken weg.
Laat de kipblokjes uitlekken en laat ze goed afkoelen.

Groenten voorbereiden

Rasp de wortels niet te fijn.
Snijd de komkommer in sliertjes, tot bijna in de middel (het mag niet erin).
Snijd de sla grof.

Verder voorbereiden

Hak de munt blaadjes, de peterselie en de koriander fijn.
Bewaar een paar takjes peterselie om te versieren.

Hak de pinda’s grof.

Frituur de Vietnamese Nems goudbruin.

Kook de noedels in kokend water met zout, 2 minuten.
Laat ze afkoelen onder de kraan met koud water en laat ze uitlekken.
Hak ze grof.

Maak de dressing klaar

Doe in een pannetje alle ingrediënten voor de dressing.
Laat de dressing 3 minuten, al roerend, koken.
Laat het afkoelen.

Meng alle ingrediënten in een enorme schaal met je handen.

Verdeel de salade in 4 diepe borden.

Verdeel de Nems (4 per persoon ongeveer. Hier heb ik ze in tweeën gesneden voor de sier).

Strooi

wat pinda’s bovenop.
Versier met wat peterselie erop.

Serveer de dressing ernaast in een kommetje.

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties