Door: Dominique op 20 - 10 - 2014 in de categorie Salsa, Jam en Chutney
Ingredienten
  • 50 vijgen
  • 2 kruidennagels
  • 4 eetlepels vanille suiker
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1/2 ui
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel balsamico azijn
Keuken: Bereidingstijd: 60 min. Portie(s): 2 personen

Nog een recept van vijgenjam.

Mijn vijgenboom was vol met vijgen.

Ik heb besloten om nog een jam te maken!

Het is heel lekker met kaas of voor op brood.

 

10743382_913813255314004_1205782753_nSnijd de ui fijn.

was de vijgen goed onder water.

Halveer de vijgen en zet ze in een pan.

Voeg de water, de honing, de kaneel, de kruidennagels, de vanille suiker en de ui toe.

Laat de jam, op heel laag vuur, een uur koken.

Doe de kruidennagels weg en stamp een beetje de jam en laat hem afkoelen.

Serveer met blokjes kaas en crackers.

 

 

10733584_913910421970954_85728911_n

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Crispy smashed potatoes

Datum: 19 - 11 - 2024

2 reacties

Wilof lasagne met..

Datum: 14 - 11 - 2024

0 reacties

Zwarte bonen en..

Datum: 14 - 11 - 2024

0 reacties