- 2 pakjes bladerdeeg (4 vellen per persoon)
- 1 stuk vis per persoon naar keuze
- 100 g verse spinazie
- 100 g geraspte kaas
- 1/2 paprika
- 3 theelepels honing
- 1 pakje gerookte ontbijtspek (plakjes)
- 1/2 pak feta
- 2 koffie melk cupjes
- peper en zout
- 4 bos uitjes of 1 ui
- 2 theelepels honing
- 1 eierdooier
- 1 theelepel basilicum
- 1 theelepel bieslook
- 1 theelepel verse tijm
Feestelijk en heel lekker…
Laat de bladerdeeg vellen ontdooien op de aanrecht.
Snijd de paprika in blokjes.
Rasp de kaas en hak de spinazie.
Snijd de bos uitjes in ringetjes.
Hak de kruiden en de feta fijn.
Snijd de ontbijtspek in stukjes.
In een kom, meng de spinazie samen met de geraspte kaas, de kruiden, de ontbijtspek, de paprika en de bos uitjes.
Voeg de feta, de koffie melk en de honing.
Breng op smaak met peper en zout.
Leg 2 bladerdeeg vellen op een bakpapier en maak ze samen dicht.
Leg er de vis op.
Leg nu het spinazie mengsel op.
Leg er 2 vellen op.
Sluit de vellen goed samen door de zijkanten samen te vouwen.
Laat in de middel de vellen een beetje open om de damp te laten ontsnappen.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Klop een eierdooier los.
Met een kwast, strijk de ei op de vis pakketjes.
Zet de pakketjes in de oven op 200 graden, 30 minuten.
Serveer met sla.
Dit recept is een hoofdgerecht maa