- 1 stuk witte vis per persoon (4)
- 50 g walnoten
- 2 sneden witte brood
- peper en zout
- 1 sinaasappel
- 50 g roomboter
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 preien
- 50 g rozijntjes
- peper en zout
- 30 g boter
- 50 ml water
- 2 eetlepels verse tijm
Was en snijd de prei in ringen.
Laat de boter smelten, voeg de water toe en laat de prei langzaam koken, 15 minuten.
Voeg de rozijntjes en de tijm toe, breng op smaak met peper en zout en laat nog 10 minuten, afgedekt, zacht koken.
Hak in een keuken machine, de noten, de knoflook en de brood.
Rasp de helft van de sinaasappel.
Voeg de boter en de rasp van de sinaasappel aan het noten mengsel toe en breng op smaak met peper en zout.
Bak de vis in olijfolie, 5 minuten, beide kanten.
Leg de vis in een ovenschaal.
Druk stevig de notenkorst op de vis.
Bak de vis 15 minuten in de oven op 220 graden.
Doe 3 eetlepels prei in elk bord en leg de vis erop.