Door: Dominique op 2 - 03 - 2015 in de categorie Vis, schaaldieren en zeevruchten
Ingredienten
  • 1 stuk witte vis per persoon (4)
  • 50 g walnoten
  • 2 sneden witte brood
  • peper en zout
  • 1 sinaasappel
  • 50 g roomboter
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 preien
  • 50 g rozijntjes
  • peper en zout
  • 30 g boter
  • 50 ml water
  • 2 eetlepels verse tijm
 
Keuken: Bereidingstijd: 25 min. Portie(s): 4 personen

11039704_994452927250036_918375696_nWas en snijd de prei in ringen.

Laat de boter smelten, voeg de water toe en laat de prei langzaam koken, 15 minuten.

Voeg de rozijntjes en de tijm toe, breng op smaak met peper en zout en laat nog 10 minuten, afgedekt, zacht koken.

 

11020304_994439593918036_1017173671_nHak in een keuken machine, de noten, de knoflook en de brood.

Rasp de helft van de sinaasappel.

Voeg de boter en de rasp van de sinaasappel aan het noten mengsel toe en breng op smaak met peper en zout.

 

11023220_994453430583319_1088809335_nBak de vis in olijfolie, 5 minuten, beide kanten.

Leg de vis in een ovenschaal.

Druk stevig de notenkorst op de vis.

Bak de vis 15 minuten in de oven op 220 graden.

 

Doe 3 eetlepels prei in elk bord en leg de vis erop.

 

11012285_994474407247888_1016360122_n

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties