- 600 g Kabeljauw (eventueel andere witvis zoals Schelvis- Panga-Tilapia)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el basilicum
- 1 el dille
- 1 el verse bosui
- 1 pakje tomatenpuree
- peper en zout
- 1 kop rijst per persoon (mijn lieveling, jasmijn rijst)
Ik had nog een half pakje tomatenpuree over dus heb ik dit recept gemaakt.
Het is lekker met rijst of met gekookte aardappelen.
Kook de rijst in ruime water met zout, 12 minuten gaar.
Giet het water af, zet terug in de pan, doe een deksel op en laat 5 minuten rusten.
Bak de vis in een koekenpan met olijf olie, 10 minuten.
Snipper de ui en snijd de knoflook, de basilicum, de bosui en de dille fijn. Je kan wel gedroogde kruiden gebruiken.
Fruit ze, een paar minuten, in een koekenpan met wat margarine.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg er de tomatenpuree toe en laat de saus nog 10 minuten zacht pruttelen.
Serveer de vis met tomatensaus en rijst.