Door: Dominique op 12 - 01 - 2017 in de categorie Rundvlees
Ingredienten
  • 3 eieren
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g gehakt om en om
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 15 g paneermeel
  • 1 theelepel mosterd
  • 400 ml passata (tomatensaus)
  • 1 theelepel suiker
  • 250 ml rode wijn
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel oregano
  • Peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Vogelnestjes is een specialiteit uit België. Een ei met een gehakt jasje in tomatensaus.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook 2 eieren hard in 10 minuten.

Snijd de ui fijn en pers de teentjes knoflook.

Hak de peterselie fijn.

Meng het gehakt met het resterende ei, mosterd, 1 theelepel peterselie, de helft van de ui, 1 teentje knoflook en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Rol er 2 ballen van.

Pel de hardgekookte eieren.

Verpak elk ei in een portie gehakt. Druk het gehakt goed aan en zorg ervoor dat het ei mooi in het midden zit.

Verhit 1 koffielepel olijfolie in een brede pan, en bak de vogelnestjes rondom aan. Leg ze in een ovenschaal.

Laat ze 30 minuten verder garen in de oven.

Doe opnieuw 1 koffielepel olijfolie in de pan en bak de fijngesneden ui en de knoflook aan.

Voeg na 4 minuten de gedroogde tijm, oregano en de rode wijn toe en laat inkoken.

Voeg dan de tomatenpassata toe.

Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

Breng op smaak met peper en zout en suiker.

Voeg de tomatenblokjes en de helft van de fijngehakte peterselie toe aan de saus, roer goed om en laat nog 5 mn pruttelen.

Halveer de vogelnestjes en serveer met de tomatensaus. Werk af met de rest van de peterselie.

Serveer met aardappelpuree.

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties