- 100 ml ketchup
- 50 ml tomatensaus Frito
- 40 ml balsamico azijn
- 1 eetlepel water
- 2 eetlepels kokos bloesem suiker of bruine suiker
- 1 Spaanse peper zonder pitten
- 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 borrel glaasje (ongeveer 40 ml ) whiskey ( ik gebruikte honey whiskey)
Verse barbecue saus met whiskey erin.
Snel gemaakt, de saus is zo lekker dat je nooit meer hem gaat kopen !
Hak de sjalotten, de knoflook en de Spaanse peper heel fijn.
Verwarm de olie in een pan, bak erin de sjalotten, de peper en de knoflook.
Voeg nu de ketchup, de komijnpoeder, de balsamico azijn, de suiker, het water en de frito toe.
Meng alles goed en verwarm de saus 5 minuten op laag vuur.
Breng op smaak met peper en zout en voeg de whiskey toe..
Laat de saus even afkoelen.
Vul een glazen fles met de saus en zet in de koelkast.