- 500 g witlof
- 100 g margarine of boter
- 100 g spekjes
- 3 eetlepels rietsuiker
- 2 peren (Doyenne du Comice)
- peper
- 100 g blauwe kaas naar smaak
Healthy food recept
Pittig en romig door de kaas, zout door de spekjes, zoet door de peren en de suiker, bitter door de witlof en crunchy door de walnoten, dit recept heeft de perfecte combinatie en is heerlijk!
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern.
Verhit de boter in een koekenpan en bak het witlof 4 min. Keer regelmatig. Voeg de suiker toe en bak nog 3 minuten.
Leg het witlof in de ovenschaal.
Halveer de peren, verwijder het klokhuis, snijd ze in partjes en leg ze tussen het witlof in de schaal.
Snijd de kaas in stukjes.
Verwarm opnieuw het boter-suiker mengsel in de koekenpan en bak de spekjes samen met de walnoten.
Verdeel de kaas en de walnoten/spekjes erover en bak 25 minuten in de oven tot de peer zacht zijn en de kaas gesmolten is.