- 3 witlof stronken
- 1 appel
- 4 theelepels rozijnen
- 50 g walnoten
- 1 bosui
- 3 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel azijn
- 1 lepel gember siroop
- 1 eetlepel slasaus
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout
Doe de rozijnen in een kom met water en laat ze 10 mn erin.
Halveer de appel en verwijder het klokhuis.
Snijd de appel in kleine blokjes maar laat zijn schil erop. Besprenkel met citroensap.
Verwijder de buitenste bladeren van de witlof stronken en de onderkant.
Snijd de witlof stronken heel fijn.
Besprenkel met citroensap.
Snijd de bosui in ringetjes.
Bak de walnoten in een koekenpan zonder vet, 3 minuten op hoog vuur.
Maak een dressing door de yoghurt goed te mengen met de olie, se slasaus, de honing, de azijn en de gember siroop.
Breng goed op smaak met peper en zout.
Giet de rozijnen af.
Doe de witlof in een mooi salade kom met de bosui,de appel, de walnoten en se rozijnen.
Schep de dressing door de salade.