- 1 kg aardappelen
- 250 g spekjes
- 2 appels ( Elstar)
- 4 witlof stronken
- 4 kipfilets
- 20 g verse bieslook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel roomboter
- 2 eetlepels melk
- 1 theelepel kerrie poeder
- Peper en zout
Simpel maar zo lekker!
Pel de aardappelen en snijd ze in blokken.
Kook ze in ruim water met zout, 20 minuten.
Snijd de uien fijn.
Pel de appels,snijd het klokhuis weg en snijd de appels in blokjes.
Snijd de kipfilets in blokjes.
Snijd de bieslook fijn.
Snijd de witlof in ringetjes.
In een wok verwarm de olijfolie en een lepel roomboter.
Bak erin de uien, de spekjes en de kip blokjes.
Wanneer de kip blokjes gaar zijn, voeg de helft van de bieslook en de kerrie poeder toe.
Breng op smaak met peper.
Voeg nu de witlof en de appel blokjes.
Bak nog 15 minuten mee.
Giet de aardappelen af. Stamp ze fijn met 2 eetlepels melk.
Meng de aardappelen met de witlof.
Verdeel op 4 borden, strooi de rest van de bieslook en serveer meteen.