- 1/2 verse witte kool
- 1 kg aardappelen
- Water
- Zout
- 2 kip bouillon blokjes
- 4 eetlepels melk
- 1 ui
- 2 knoflook teentjes
- 100 g gerookte ontbijtspek
- 300 g grof gehakt
- 2 sinaasappels
- 1/2 bak rode druiven
- Peper en zout
- 2 eetlepels peterselie
- 2 eetlepels margarine
Ik had een recept van witte kool stamppot gevonden met gehakt gevonden maar ik ben het kwijt dus heb ik een nieuw zelf verzonnen en het is super lekker.
Pel en snijd de aardappelen in blokken.
Snijd de kool in reepjes.
Kook de kool samen met de aardappelen, in ruim water met zout en de bouillon blokjes, 15 minuten.
Giet de kool en aardappelen af en laat ze aflekken.
Snipper de ui fijn.
Hak de knoflook grof.
Snijd de ontbijtspek in reepjes.
Verwarm de margarine in een koekenpan.
Bak erin de ui, de knoflook en de ontbijtspek.
Voeg het gehakt toe en bak tot het goudbruin is.
Breng op smaak met peper en een beetje zout.
Rasp een sinaasappel en snijd het vlees uit de sinaasappels (zorg dat de witte delen weg zijn).
Halveer de druiven.
Verwarm de melk in een stelpan.
Stamp de kool samen met de aardappelen.
Voeg de melk toe en breng op smaak met peper en zout.
Meng de stamppot met het gehakt mensel, de druiven en de sinaasappel stukjes.
Tip:
Ik heb de stamppot, in de oven gedaan op 140 graden tot we gingen eten, zo blijft hij warm.