- 250 gr wokmie
- 3 kippenfilets
- 1 ui
- 1,5 bakje Cherry tomaatjes
- 1 courgette
- 1 halve rode paprika
- 1 blik kokosmelk
- 1 el woksaus soja zoet
- 1 kleine blik doperwtjes
- peper en zout
- margarine
Cocos nucifera
kokosnoot werd ontdekt door Portugese handelaars die de vracht “coco” noemden, wat ‘aap” betekent. Zij vonden de noot namelijk op apengezichten lijken.
Snijd de kipfilets, de paprika, de courgette en de ui in blokjes.
Halveer de tomaatjes.
Bak in margarine de kipfilets samen met de ui.
Voeg de paprika, de doperwtjes, de tomaatjes en de courgette en bak nog 5 minuten.
Kook de mie, giet de water af en laat ze apart rusten.
Breng op smaak met peper en zout,
Voeg de woksaus en de kokosmelk en laat 15 minuten sudderen.