Door: Dominique op 23 - 09 - 2020 in de categorie Cakes
Ingredienten
  • 1 potje yoghurt , dat is jouw maatbeker (120 ml)
  • 1 potje yoghurt
  • 1 potje zonnebloemolie
  • 2 potjes fijne Cristal suiker
  • 3 potjes bloem
  • 3 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract of vanille suiker
  • 1/4 pompoen ( 200 g)
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel speculaas kruiden
  • 100 g walnoten
  • Roomboter + 1 theelepel bloem
  • Caramel saus
Keuken: Bereidingstijd: 45 min. Portie(s): 8 personen

Zelfverzonnen herfst recept.

Klop de eieren met de yoghurt, de olie en de suiker.
Voeg, beetje bij beetje, de bloem.
Voeg de bak poeder en de vanille extract.

Snijd de pompoen in blokjes.
In een pan kook ze in ruim water, 10 minuten.
Giet de pompoen af en pureer het.

Spatel de pompoen door het deeg.

Neem de helft van het deeg en meng het met 2 eetlepels chocolade poeder en 1 theelepel speculaas kruiden.

Beboter een ronde vorm met roomboter en bloem.
Doe een grote lepel chocolade deeg in het middel van de cake vorm.

Bovenop doe een grote lepel vanille deeg.

Dan bovenop een lepel chocolade deeg .

Verwarm de oven 170 graden voor.

Doe dat tot allebei degen op zijn.

Verdeel de walnoten erop.

Zet de cake in de oven op 170 graden, 45–50 minuten.

Prik met de punt van een mes om het te verifiëren. Als het droog uitkomt , is de cake gaar is.

Serveer met caramel saus.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties