- 1/2 zalmhaasje p.p
- 2 el woksaus " teriyaki- honing"-
- 2 el woksaus "knoflook koriander"
- 2 el woksaus "five spice"-
- 3 el teriyaki marinade saus
- gerookte zalm (op die foto,rode zalm)
- 3 el citroen sap
- 2 el rijst azijn
- 2 gamba’ s p.p.
- 1 bakje sherry tomaatjes
- 1 handvol verse koriander, verse munt en verse dille
- 2 el olijf olie
- 1/2 kleine ui
Ik heb dit recept zelf verzonnen…
…met een Waow en een mmm effect!
1 dag van tevoren:
meng in een bakje 1 eetlepel van elke woksaus soort.
Voeg er dille, peper, en zout aan toe.
Voeg dan 3 el teriyaki marinade en 3 el citroen sap toe.
Zet de zalm haasjes erop en rol ze goed in de marinade tot alle kanten bedekt zijn.
maak het bakje goed dicht en zet het een nacht in de koelkast.
Een paar uren van tevoren:
Bak de zalm haasjes, 20 seconden elke kant.
Snijd ze in hele dunne plakjes met een hele scherp mes.
Maak een kruiden melange door een paar seconden de munt, ui, de dille en de koriander in een keuken machine te hakken.
Snijd de gerookte zalm in reepjes.
Snijd de tomaatjes in paartjes.
Kook de gamba’s in ruim water met een blokje visbouillon.
Maak een dressing van 2 el rijst azijn en 3 el olijf olie, peper en zout.
Leg 3 plakjes zalm in een bord.
Leg er nu bovenop reepjes zalm.
Bestrooi wat kruiden melange en bedruppel wat dressing.
Leg er een paar tomaatjes paartjes en een paar gamba’s erop.
Garneer het bord door wat teriyaki-honing woksaus te besprenkelen…