- 500 bloem
- 10 g zout
- 7 g gedroogde gist (zakje)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels melk
- 4 eetlepels sesamzaad
- 300 ml handwarm water
Kneed in de keukenmachine of met de mixer of met de handen, de bloem samen met het zout, de gist, de olijfolie en het handwarme water tot een soepel deeg.
Voeg een beetje extra bloem toe als het deeg plakt.
Verdeel het deeg in 8 stukken van ongeveer 100 g.
Vorm er bolletjes van en leg ze op de bakplaat.
Druk de bolletjes iets plat en laat afgedekt met een theedoek 15 minuten rijzen.
Maak met je vingers gaten van 1,5 cm Ø in de bolletjes en laat ze afgedekt met een theedoek nogmaals 45 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor tot 220 °C.
Breng ruim water in een grote pan aan de kook.
Laat een bagels voorzichtig in het water glijden en kook hem 3 minuten, zachtjes.
Keer hem halverwege.
Neem hem met een schuimspaan uit het water en leg hem op een rooster.
kook zo alle bagels.
Bestrijk de bagels met de melk, bestrooi ze met het sesamzaad.
Leg de bagels op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
Bak ze in de voorverwarmde oven in 15 minuten, lichtbruin en gaar.
Laat de bagels op een rooster afkoelen.
Snijd ze voor het serveren door.