- 1 potje Griekse yoghurt
- 1/4 Spaanse peper zonder pit
- 1 wortel
- optioneel : 1/2 theelepel citroensap
- 1/2 komkommer
- 1 bosuitje
- 2 zoet-zuur kleine augurk (of 1 groot)
- 1 klein teentje knoflook
- 1 theelepel peterselie
- peper en zout
Sandwichspread zijn in de winkel makkelijk te vinden maar zijn vaak boordevol ongezonde toevoegingen en suiker.
Een gezonde sandwichspread is zo klaar en zo lekker!
Je mag variëren, denk aan paprika, gekookt ei, tomaatjes, ham, tonijn.
Klaar gemaakt ‘s avonds, is het voor de lunch de volgende dag lekkerder!
Pel en rasp een wortel.
Pel en rasp een komkommer.
Hak samen de peterselie, de knoflook en de Spaanse peper, fijn.
Snijd de augurk in kleine blokjes.
Snijd het bosuitje in ringetjes.
Zet een vergiet op een kom.
Strooi wat zout op de komkommer en laat 30 minuten uitlekken.
Knijp tussen je vingers al het vocht uit tot het komt er niets meer uit.
Meng de yoghurt samen met de komkommer, de knoflook, de Spaanse peper, de augurk, het bosuitje, de citroensap, en de peterselie.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de sandwichspread met plakjes komkommer en een plakje kipfilet op een luxe broodje en tomaatjes erbij.