- 200 gr. volkorenmeel
- 125 ml. lauw water
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olijfolie
Je kan wraps in een pakje kopen, lekker snel en makkelijk.
Maar als je weet hoe makkelijk je zelf wraps kan maken dan laat je die pakjes voortaan links liggen.
Helemaal als je in één keer een flinke stapel maakt en een voorraadje in de vriezer legt.
Doe het volkorenmeel met het water en een klein snufje zout in de keukenmachine.
Voeg twee eetlepels olijfolie toe en kneed het geheel zo’n 5 minuten.
Wil je wat hardere wraps gebruik dan één lepel olijfolie, wil je wat zachtere gebruik dan wat meer.
Als je een mooie bal deeg hebt laat je dit nu in de beslagkom liggen, leg er een vochtige theedoek overheen en laat het deeg een half uurtje rusten.
Zodra het deeg klaar is om te gebruiken verdeel je het in zes even grote bolletjes die je plat slaat en uitrolt met een deegroller.
(Strooi wat bloem op je aanrecht én een beetje op het deeg zodat het niet plakt).
Heb je zes mooie ronde platte wraps dan bak je ze ieder in een hete koekenpan, elk ca. één minuut per kant.
Je hoeft geen olie of boter in de koekenpan te gebruiken.
Leg ze even apart en laat afkoelen.