- 4 kipfilets
- Shoarma kruidenmix Shoarma kruidenmix
- 8 pita broodjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 kropsla
- Knoflooksaus
- Olijfolie
- Peper en zout
Ik hou niet zo van de kant en klaar shoarma vlees.
Ik vind vaak de smaken uit balans en vaak te zout.
Gelukkig heb ik een lekkere kruidenmix op internet gevonden.
Ik vind mijn idee met kip gelukt.
Pita broodjes van de winkel zijn heel droog, ik maak ze zelf, het is zo gebeurd.
Zie het recept op mijn website, bij Brood.
Snijd de kipfilets in reepjes.
Meng ze met de kruidenmix voor shoarma, doe ze in een kom, sluit het af en zet 30 minuten in de koelkast.
Snijd de ui fijn, hak de knoflook fijn.
Snijd de paprika in reepjes.
Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan.
Bak erin de ui en knoflook.
Bak daarna de kipfilets reepjes.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de sla in repen.
Doe de broodjes half open.
Vul de broodjes met kip, sla en knoflooksaus.