- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 bakje kastanje champignons
- 4 zoetzure augurken
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1/2 bouillonblokje
- 200 ml kokend water
- 1 blike tomatenpuree
- 5 el ketchup
- 1/2 el suiker
- 1 tl sambal of een half Spaanse peper
- azijn
- 3 bos uitjes
- 1 el maizena
Zigeunersaus is lekker als deze zelfgemaakt is en niet uit een zakje komt.
Hier een snel en makkelijk recept.
Laat het me weten als je hebt dit recept gemaakt hebt of gaat maken.
Snijd de bos uitjes en de uien in ringen en hak de knoflook.
Snijd de paprika’s in reepjes en de augurken in blokjes.
Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit erin de uien en de knoflook.
Voeg de paprika’s en de augurken toe en bak deze 5 minuten mee.
Roer het bouillonblokje in het kokend water en voeg dit samen met de tomatenpuree en ketchup toe.
Voeg de suiker, de azijn, de bos uitjes en de sambal toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Maak de maizena aan met een eetlepel water en voeg hem toe om de saus dikker te laten worden.
Laat de saus nog 10 minuten zacht pruttelen.