- 1 liter witte azijn
- 2 laurier blaadjes
- Handje vol basilicum blaadjes
- Handje vol peterselie
- 2 eetlepels verse tijm
- 2 eetlepels verse Rozemarijn
- 2 eetlepels fijne suiker
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel zout
- 10 snacks komkommers of 1 komkommer
- 2 teentjes knoflook
Lekker zoet en zuur recept.
Lekker met paté, met kaas of met bami.
Pel de knoflook.
Meng in een pan de azijn, de knoflook, de oregano, de tijm, de laurier, de kruidnagel, de peterselie, de basilicum, de peperbolletjes, de suiker en de zout.
Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
Halveer de snack komkommers in de lengte of dnijd de komkommer in dikke plakjes.
Zet ze in een weckpot.
Filter de azijn en vul ermee de pot, tot boven de komkommers.
Laat even goed afkoelen en zet ze 1 nacht in de koelkast.
Als de komkommers op zijn, mag de azijn nog gebruikt worden.