- 1 zak van 600 g zoete aardappel frieten, diepvries
- 3 kipfilets
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl kaneel
- 1 tl tijm
- 1 tl oregano
- 1/2 tl chili vlokken
- Peper
- 2 el olijfolie
- 150 g kaas om te raspen
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 1/2 krop ijsberg sla
- 4 eetlepels Yogonaise
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 20 g verse platte peterselie
- 1 vel bakpapier
Gezond en heerlijk koolhydraatarm recept.
Hak de ui en knoflook fijn.
Hak de peterselie ook fijn.
Snijd de kipfilets in reepjes.
Meng de kipfilets reepjes samen met ui, knoflook, kaneel, oregano, tijm, paprikapoeder, chili vlokken en 2 eetlepels olijfolie.
Breng op smaak met peper.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Bekleed de ovenplaat met een vel bakpapier.
Verdeel de zoete aardappel frieten erop.
Bak ze 20 minuten, krokant.
Verdeel ze nu in een grote ovenschaal.
Rasp de kaas.
Strooi wat kaas op de zoete aardappel frieten.
Verwarm een koekenpan en bak erin de kipfilets reepjes met de marinade erbij.
Laat ze uitlekken en verdeel ze boven de zoete aardappel frieten.
Verdeel de rest van de kaas erop.
Zet de ovenschaal in de oven op 220 graden en bak tot de kaas gesmolten is.
Pel de komkommer, halveer hem in de lengte, doe het vruchtvlees weg en snijd hem verder in blokjes.
Snijd de paprika in kleine blokjes
Hak de helft van de krop sla in reepjes.
Meng de yoghurt samen met 3/4 van de peterselie en de yogonaise.
Breng op smaak met peper.
Haal de ovenschaal uit de oven , verdeel de paprika, de komkommer en de sla bovenop en verdeel de yoghurt-yogonaise dressing erop.
Strooi wat peterselie erop en serveer meteen.