Door: Dominique op 21 - 09 - 2020 in de categorie Soepen
Ingredienten
  • 4 grote zoete aardappelen
  • 1 liter water
  • 1 prei
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kipbouillonblokje
  • Peper
  • 250 g gerookte zalm blokjes
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 theelepels mierikswortel pasta
  • 1 eetlepel peterselie
  • 3 bosuitjes
Keuken: Bereidingstijd: 25 min. Portie(s): 4 personen

Snijd de zalm in blokjes.
Meng met een theelepel mierikswortel pasta.
Doe een plastic folie erop en laat op de aanrecht rusten.

Snijd de bosuitjes in ringetjes en zet ze apart.

Pel de aardappelen, snijd ze in blokken.
Pel de ui en snijd hem groof.
Pel het teentje knoflook.
Hak de peterselie fijn.
Snijd de prei in lengte, was hem onder de kraan en snijd in plakjes.

Verwarm 2 eetlepels boter in een grote pan.
Zet alles in de boter en bak 2 minuten.
Voeg het water en het kipbouillonblokje toe en laat de soep pruttelen, 20 minuten.

Zet het vuur heel zacht en pureer de soep.
Roer de crème fraîche en de mierikswortel pasta in de soep.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Zet de zalm 30 seconden in de magnetron.

Verdeel de soep in 4 kommen.
Verdeel de zalm bovenop.
Verdeel nu de bosuitjes erop.

Serveer meteen, lekker met brood.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties