- 4 grote zoete aardappelen
- 4 wortels
- 50 g roomboter
- Paper en zout
- 250 g champignons
- 2 Uien
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- Peper en zout
- 2 eetlepels olijfolie
Pel de aardappelen en de wortels in blokjes.
Snijd de uien fijn en hak de knoflook fijn.
Snijd de champignons in plakjes.
Snijd de paprika in reepjes.
Kook de aardappelen samen met de wortels, in ruim water met zout, 20 minuten.
Doe het vuur uit maar laat ze even in het water.
Bak de champignons samen met de uien, de paprika reepjrs en het knoflook in een koekenpan met olijfolie.
Breng op smsak met peper en zout.
Giet de aardappelen-wortels af.
Zet ze terug in de pan, breng op smaak met peper en zout.
Voeg de roomboter toe en stamp tot puree.
Serveer de puree met het champignons mengsel bovenop.
Lekker met speklappen, Duitse biefstuk of karbonade.