- 1 kilo spareribs
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1 fles BBQ saus
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel chilisaus
- 1 blik ananas
Lekker zoete zure gemarineerde spareribs, met een volle, rijke smaak.
Snijd de ui en de teentjes knoflook fijn.
Snijd de ananas schijven in blokjes.
Meng de ketjap, bruine basterdsuiker, chilisaus, de gesneden ui en knoflook door elkaar.
Voeg er de ananas blokjes toe.
Smeer de spareribs goed in met het marinade mengsel.
Leg het geheel in een ovenschaal.
Zet de spareribs in de oven en bak ze eerst een half uur op 160 graden en daarna op 200 graden.
Na ongeveer een uur heb je heerlijke spareribs.
Je kan ook de spareribs insmeren met het marinade mengsel en dit 24 uur in laten trekken.