- 2 courgettes
- 1 aubergine
- 300 g gehakt
- 1/2 peper zonder zaadjes
- 2 lente uitjes
- rasp van een citroen
- 2 eetlepels verse basilicum
- 2 eetlepels verse peterselie
- 1 eetlepel verse tijm
- 2 eetlepels verse munt
- 1 theelepel oregano
- 2 teentjes knoflook
- 1 ei
- peper en zout
- 3 eetlepels paneermeel
- 3 eetlepels kokosolie
Zelf verzonnen recept van groenten rolletjes gevuld met een heerlijk, gekruid vulling.
Mix samen in een keukenmachine, gehakt, munt, basilicum, peterselie, oregano, peper, lente uitjes, knoflook en tijm.
Rasp de citroen en voeg het schil toe aan het gehakt mengsel.
Voeg nu het paneermeel en het ei toe en mix nog een paar seconden.
Breng op smaak met peper en zout.
Schaaf met een kaasschaaf lange linten (in de lengte) uit de courgettes en uit de aubergine.
Leg op de uiteindes een lepeltje gehakt mengsel op een lint en rol de courgette lint of de aubergine lint op.
Als de rolletjes niet dicht blijven, maak ze vast met cocktail prikkertjes.
Maak zo alle rolletjes tot het gehakt mengsel en de linten op zijn.
Verdeel de kokosolie in een ovenschaal en zet de rolletjes, rechtop naast elkaar.
Bak de rolletjes in de oven op 180 graden, 35 minuten.
Schaaf met de kaasschaaf de aubergine in linten.
Leg een lepel gehakt en rol de lint op.