- 300 g bloem
- zak droge gist
- 3 zakjes vanille suiker
- 2 eieren
- 50 g suiker
- 100 g roomboter
- 1 pot Nutella
- 1 eierdooier
- 1 bakje aardbeien
Ik zag die mooie taart op een Franse website, maar met spinazie en feta.
Mijn dochter had een in een Italiaanse pizza met Nutella gegeten.
Zo kwam ik aan het idee om die 2 recepten samen te combineren…
Maak het deeg klaar:
Laat de boter, 1,50 minuten, in de magnetron smelten.
Meng de bloem samen met de vanille suiker, de suiker, de gist en de eieren en kneed ze samen tot een soepel deeg.
Laat het deeg, afgedekt met een theedoek, 30 minuten, rusten.
Maak de zon klaar.
Rol de helft van het deeg, dun, uit.
Maak gebruik van een bord om het deeg een mooie ronde vorm te geven.
Snijd het overtollig deeg met een mes af.
Maak een cirkel op de rand van de taart met Nutella.
Zet een bol Nutella in het middel van de taart.
Rol de andere helft van het deeg uit en plaats hem op de taart.
Zet een kom in de middel van de taart en druk een beetje op het deeg.
Met een vork, druk de 2 degen bij elkaar.
Met een mes, snijd paartjes on het deeg.
Draai ieder partje nu een kwartslag zodat je de Nutella ziet.
Smeer de taart met de eierdooier, zo wordt hij mooi goudbruin.
Bak de taart in de oven, 20 minuten op 200 graden.
Laat hem afkoelen en versier hem met aardbeien plakjes.