- 50 g zuurkool naturel
- 1/2 rode paprika
- 2 teelepels extra pittige mosterd
- 2 bos uitjes
- 50 g geraspte kaas
- 1 klein appel
- 3 plakjes gerookte ham
- 1 pak bladerdeeg
![](https://www.receptenvandomy.nl/wp-content/themes/Zylyz/timthumb.php?src=https://www.receptenvandomy.nl/wp-content/uploads/2014/10/10717989_902398086455521_2052717571_n-590x421.jpg&h=200&w=200&zc=1)
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Leg de plakjes bladerdeeg uit elkaar op je werkblad en laat ze ontdooien.
Snijd de paprika in stukjes en de bos uitjes in ringetjes.
Pel de appel af en snijd hem in fijne blokjes.
Snijd nu de ham in reepjes.
Meng de zuurkool samen met de paprika, de mosterd, de bos uitjes, de kaas, de appel en de ham.
Snijd elk plakje bladerdeeg in vier vierkantjes.
Leg op elke vierkantje een balletje van het zuurkool mengsel.
Vouw de hapjes schuin dicht en plak de randen met water op elkaar.
Leg de hapjes op een rooster met bakpapier.
Bestrijk de hapjes met losgeklopt ei en bak in 20 minuten in de oven krokant en mooi bruin.