- 300 g pasta
- 250 g chorizo (pikkante Spaanse worst)
- 500 g zuurkool naturel
- 1/2 theelepel komijnzaad
- 2 uien
- 200 ml crème fraîche
- 100 ml kookroom
- 1 bak Cherrytomaatjes
- 100 g geraspte kaas
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Kook de pasta beetgaar en giet ze af.
Snijd de chorizo en de uien in plakjes.
Vet een ovenschaal in met boter.
Verhit een koekenpan zonder olie en bak de chorizo.
Voeg de uien en bak ze mee.
Voeg de zuurkool, tomaatjes, komijnzaad en crème fraîche toe.
Roer om en schep het mengsel in de ingevette ovenschaal. Giet de pasta af en meng door het zuurkoolmengsel.
Bestrooi de kaas en giet de kookroom bovenop en zet de schaal 15 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.