- 2 pak a 500 g kant en klare aardappelpuree
- 1 pak zuurkool naturel
- 1/2 zakje rozijnen
- 4 nectarines
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 1/4 Spaanse peper zonder zaadje
- 3 eetlepels ketjap
- 300 g gehakt (rundervlees -varkensvlees)
- 2 theelepels kerrie poeder
- 100 g geraspte kaas
- peper en zout
- olijfolie
Ik heb van een klassieke winter ovenschotel, mijn eigen zomer versie van gemaakt.
Lekker zoet-zout, fris gerecht!
Verdeel de eerst pak aardappelpuree in een ovenschaal.
Kook de zuurkool in water of in appelsap, 10 minuten.
Giet de zuurkool af en laat hem goed aflekken.
Snijd de nectarines in grove plakken. (niet te fijn want ze gaan uit elkaar)
Snijd de uien in blokjes en pers de knoflook fijn.
Snijd de peper in ringetjes.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie en bak de uien samen met de peper en de knoflook.
Voeg de rozijnen toe en bak nog 2 minuten.
Voeg nu het gehakt toe en bak tot het gaar is.
Voeg nu de nectarines plakken, de kerriepoeder en de ketjap toe en bak ze nog 3 minuten mee.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel nu het gehakt-nectarine mengsel over de 1e aardappelpuree.
Verdeel de zuurkool op het gehakt-nectarine mengsel.
Verdeel nu de 2e pak aardappelpuree op de zuurkool.
Strooi de geraspte kaas erover en zet in de oven, 30 minuten op 180 graden.