- 1 pond gehakt
- 1 pond zuurkool naturel
- 1 1/2 kilo aardappelen
- 1 blik ananas stukjes
- 1 glas melk
- peper en zout
- 1 tl gehakt kruiden naar smaak
- 1 tl peterselie
- 1 ui
- boter
- 100 g geraspte kaas
- 1 stuk brie
Maak van de aardappelen puree.
Aardappelen koken, en vervolgens stampen met wat boter, een beetje melk en wat zout.
Bak het gehakt met de ui, de gehakt kruiden en de peterselie rul in wat boter.
Kook de zuurkool met wat zout, 1/4 glas water en het ananas sap voor ongeveer 20 minuten.
Giet het vervolgens af.
Snijd de brie in stukjes.
Vet een ovenschaal in, en vul de schaal vervolgens met:
de helft van de puree
de brie
het gehakt
de ananas stukjes
de zuurkool
de rest van de puree
Leg er vervolgens klontjes boter op en doe dit in een oven op 220 graden totdat je een goudgeel korstje hebt (ongeveer 30 minuten)