Follow me Ik zag een recept in een filmpje, op internet. Gehaktballetjes en kaas in een deeg. Ik vond het een leuk idee. Als inspiratie heb ik dit recept gebruikt maar ik heb er wel mijn eigen recept van gemaakt. Maak de gehaktballetjes klaar: Hak het gehakt samen met de peterselie, de kerrie   Lees verder...

Follow me Tourtière is een taart gevuld met vlees, soms wild en groenten. Het is een soort ragout in een gesloten taart.  Populair in Frankrijk en in het Frans gedeelde van Canada (Quebec). In Canada wordt met Oud en nieuw of met kerstmis avond (réveillon), vaak een Tourtière geserveerd. Maak het   Lees verder...

Follow me Ik wilde allang dit recept uitproberen maar het feit dat je wortel in een cake gebruikt, leek mij niet zo een goede combinatie. Maar…Wat is die cake lekker zeg! Dit recept is van Allerhande maar ik heb het aangepast door cranberries,  bruine suiker en de rasp van een   Lees verder...

Categorie: Cakes

Follow me Hak samen de salami en de knoflook. Snijd de brie in kleine blokjes. Halveer de tomaatjes. Verwarm de oven op 180 graden voor. Kook de aardappelen in ruim water met zout, 20 minuten. Halveer ze en haal het aardappelkruim er voorzichtig uit en schep dit met de mosterd, de   Lees verder...

Categorie: Aardappel

Follow me Een recept van Jamie Oliver…zo lekker! Echt een gerecht voor mannen, biefstuk met bier! Snijd alle groenten en zet ze in een kom. Bak de uien in wat olijfolie in een braadpan, met wat zout en peper tot ze lichtbruin zijn. Doe het takje rozemarijn en de laurierblad   Lees verder...

Follow me Eigen recept. Een feestelijk manier om aardappelen te eten!   Verwarm de oven op 160 graden voor. Kook de aardappelen in hun schil in ruim water met zout, 15 minuten. Haal de aardappelen uit de pan, snijd er een kapje vanaf en maak het aardappelvlees bovenaan los met   Lees verder...

Categorie: Aardappel

Follow me Een recept van Jamie Oliver. Je hebt zo een blik koekjes gemaakt! Rasp de citroenen uit. Meng de bloem, de boter, de citroen extract, de suiker en de bakpoeder samen tot een soepele/hard deeg. Laat 30 minuten in de koelkast rusten. Pak een stukje van het deeg en   Lees verder...

Categorie: Koekjes

Follow me Ik ontbijt nooit maar soms als ik vrij ben, vind ik wel lekker om iets stevig in me bord te hebben. Schil, snijd de aardappelen in blokjes. Bak ze in een koekenpan met olie, 15 minuten. Bak de speklapjes in een koekenpan zonder vet erbij. Bak in een   Lees verder...

Categorie: Lunch en Ontbijt

Follow me Pie-deeg Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, water, ei en een snufje zout. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Vulling Snijd de   Lees verder...

Categorie: Koekjes

Follow me Ik heb dit recept van Armando. Hij had dit gerecht in Engeland gegeten en vond het heerlijk… nou Armando, we ook vanaf nu! Mijn dochter hielp me en voegde haar eigen twist aan dit recept toe, Dank je wel Armando voor dit heerlijke recept! Aardappels schoon boenen en   Lees verder...

Categorie: Aardappel, Ovenschotels

Nieuwste recepten

Radijsjes uit de..

Datum: 1 - 12 - 2025

0 reacties

“Oreo – Pecan..

Datum: 29 - 10 - 2025

0 reacties