- 250 g bloem
- 100 g boter
- 80 ml water
- 2 ei
- 2 appels
- 50 g boter
- 2 el suiker
- 1 tl kaneelpoeder
- olie
- poeder suiker
Pie-deeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, water, ei en een snufje zout.
Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Vulling
Snijd de appels in vieren en verwijder het klokhuis.
Snijd de appels in dunne plakjes.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelplakjes met de suiker en het kaneelpoeder circa 4 minuten.
Laat de appels uitlekken en afkoelen.
Rol het deeg uit tot een dikte van 3 millimeter en steek er cirkels eruit. Schep op elke deegcirkel een eetlepel vulling.
Bestrijk de zijkant van het deeg met water en vouw het deeg dicht.
Druk de randen goed tegen elkaar.
Verhit de olie tot circa 180 ºC.
Bak de deegpakketjes om en om circa 2 minuten, even omdraaien en nog 2 minuten bakken.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bestuif voor het serveren met poedersuiker.