- 350 g bloem
- 1 zakje droge gist
- 1 glaasje water
- 1 eetlepel zout
- 1 theelepel melk
- 1 pak tomatensaus (passata)
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 300 g gehakt
- 1 theelepel kerrie poeder
- 1 theelepel peterselie
- 1 teentje knoflook
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel
- 1/2 ui
- margarine
- 100 g geraspte kaas
- 1 eierdooier
- peper en zout
Ik zag een recept in een filmpje, op internet.
Gehaktballetjes en kaas in een deeg.
Ik vond het een leuk idee.
Als inspiratie heb ik dit recept gebruikt maar ik heb er wel mijn eigen recept van gemaakt.
Maak de gehaktballetjes klaar:
Hak het gehakt samen met de peterselie, de kerrie poeder, de paneermeel, de knoflook, de ui en het ei.
|Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de margarine in een koekenpan en bak de balletjes, 10 minuten, beide kanten.
Maak het deeg klaar:
Kneed de bloem samen met de gist, het water, de zout en de melk.
Maak een bolletje van het deeg en laat hem rusten een half uur, afgedekt met een theedoek.
Maak de tomatensaus klaar:
Hak de uien en de knoflook fijn.
Bak in een koekenpan met margarine, de uien en de knoflook.
Voeg de Italiaanse kruiden en de peterselie, breng op smaak met peper en zout en laat de saus 10 minuten zacht koken.
Voeg nu de balletjes (zonder vet) in de tomatensaus en laat op laag vuur koken.
Neem een stukje uit het deeg en maak een bolletje.
Rol het bolletje uit.
Leg een gehaktballetje erop, 1 lepel tomatensaus en strooi wat kaas erop.
Vouw het deeg op het gehaktballetje en maak er een bolletje van.
Doe dat tot het deeg op is.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Leg de bolletjes, naast elkaar op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
Klop een eierdooier met 1 theelepel melk.
Bestrijk het ei op de bolletjes.
Strooi wat kaas erop.
Bak de bolletjes in de oven, 20 minuten.
Serveer met de rest van de tomatensaus en de rest van de gehaktballetjes.