- 1 Tartiflette of 1 brie of 1 camembert
- 2 rode uien
- 2 grote aardappelen per persoon
- peper en zout
- verse tijm en verse peterselie
- 1 bakje spekjes
Dit recept is geïnspireerd op de ovenschotel Tartiflette, uit de Franse Savoie.
Je kan voor dit recept, Tartiflette, Brie of camembert gebruiken.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de aardappelen in schijven.
Snipper de ui en hak de kruiden fijn.
Meng de ui samen met de aardappelen, de spekjes en de kruiden, breng op smaak met peper en een beetje zout.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de aardappelen-ui-kruiden-spekjes, 20 minuten en giet in een oven schaal.
Halveer de kaas.
Leg de kaas op de aardappelen, met de korst naar boven.
Zet de ovenschotel 15-20 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.