- 1 aardappel per persoon
- 1 ui
- peper en zout
- 50 g Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels verse peterselie
- 2 eieren
- silicone muffinsvorm
- olijfolie
In Frankrijk zeggen we:
“Plaisir des yeux est plaisir de la bouche”
(plezier voor de ogen is plezier voor de mond)…
Over een paar weken is het kerstmis.
Een mooie versierde tafel en mooie gepresenteerde gerechten zijn belangrijk met de feestdagen..
Ik ga vanavond kwartels, gevuld met druiven en appel braden, ik heb bedacht om ze op een nestje van aardappel te leggen…
Het recept is lekker, heel eenvoudig en natuurlijk mooi om te zien…
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Rasp de aardappelen samen met de ui in een keukenmachine.
Knijp ze tussen je handen en pers tot het vocht uit is. (dit is heel belangrijk).
Breng de aardappelen op smaak met peper en zout.
Rasp de kaas en hak de peterselie fijn.
Meng de aardappelen samen met de geraspte kaas, de eieren en de peterselie.
Vet een muffinsvorm in met olijfolie.
Schep 3 lepels van het aardappel mengsel in de vormpjes, maak een kuiltje in het midden en duw de randen wat omhoog.
Bestrijk ze met olijfolie.
Bak ongeveer 20 minuten, of tot de aardappelnestjes goudbruin van kleur zijn.