Door: Dominique op 20 - 01 - 2016 in de categorie Aardappel, Hoofdgerechten en bijgerechten
Ingredienten
  • 2 aardappelen per persoon
  • 50 g roomboter
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 theelepel tijm
  • peper en zout
  • 1 teentje knoflook
  • 8 muffin vormpjes of 8 mini ovenschaaltjes
  • 1 theelepel olie
  • 2 eetlepels verse peterselie voor de garnering
Keuken: Bereidingstijd: 40 min. Portie(s): 4 personen

Een mooi en lekker manier om aardappelen te serveren.

Verwarm de oven op 190 graden voor.

12544632_1175480775813916_884345511_o

Snijd de aardappelen in dunne plakken, in een mandoline of in een keukenmachine.

 

 

 

 

12562388_1175481775813816_1409474350_o

Pers de knoflook.
Laat de boter in de magnetron, 1 minuut smelten.
Voeg nu de tijm, de boter en de knoflook toe aan de aardappelen.
Breng ze op smaak met peper en zout.

 

12562458_1175482229147104_1268184206_o

Voeg nu de kaas toe en meng goed alle ingrediënten samen.

 

 

 

 

12528438_1175486472480013_1486235016_o

Vet de vormpjes met een beetje olie in en maak er kleine torentjes op met de aardappelschijfjes.

 

 

 

12540350_1175486812479979_819526488_n12540252_1175486952479965_78549946_n

Zet de aardappeltorentjes in de oven, 40-50 minuten tot ze goud bruin zijn.
Hak de peterselie fijn.

Bestrooi de aardappeltorentjes met verse peterselie en een beetje zout.

 

 

12545819_1175519849143342_683189144_o

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties