- 2 aardappelen per persoon
- 50 g roomboter
- 50 g geraspte kaas
- 1 theelepel tijm
- peper en zout
- 1 teentje knoflook
- 8 muffin vormpjes of 8 mini ovenschaaltjes
- 1 theelepel olie
- 2 eetlepels verse peterselie voor de garnering
Een mooi en lekker manier om aardappelen te serveren.
Verwarm de oven op 190 graden voor.
Snijd de aardappelen in dunne plakken, in een mandoline of in een keukenmachine.
Pers de knoflook.
Laat de boter in de magnetron, 1 minuut smelten.
Voeg nu de tijm, de boter en de knoflook toe aan de aardappelen.
Breng ze op smaak met peper en zout.
Voeg nu de kaas toe en meng goed alle ingrediënten samen.
Vet de vormpjes met een beetje olie in en maak er kleine torentjes op met de aardappelschijfjes.
Zet de aardappeltorentjes in de oven, 40-50 minuten tot ze goud bruin zijn.
Hak de peterselie fijn.
Bestrooi de aardappeltorentjes met verse peterselie en een beetje zout.