- 2 appels, Granny
- 2 peren, conference
- 1 theelepel speculaas kruiden
- 100 g ongezouten roomboter + 2 eetlepels
- 200 g bloem
- 75 g fijne kristalsuiker
- 50 g bruine suiker
- 1 zakje vanillesuiker
Een simpel herfst toetje.
Snel klaar en zo lekker!
Doe de roomboter uit de koelkast.
Smeer een ovenschaal met 2 eetlepels roomboter.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Pel de appels en snijd ze in blokjes.
Pel de peren en snijd ze in blokjes.
Meng ze samen met de fijne kristalsuiker.
Verdeel ze in de ovenschaal.
Kneed tussen je vingers de bloem, de Speculaas kruiden, de bruine suiker en de roomboter los tot een los kruimeldeeg dus geen zand en geen grote brokken.
Verdeel de crumble over de appels en de peren.
Strooi de vanille suiker erop.
Zet in de oven circa 35 minuten.
Serveer meteen zo of met opgeklopte slagroom of met crème fraîche.