- 4 aubergines
- 100 g geraspte kaas
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik tomatenblokjes
- 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
- olijfolie
- 2 uien
- peper en zout
- peterselie
Meng 4 eetlepels olijfolie met de Italiaanse kruiden, de knoflook en de peterselie.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de aubergines in de lengte.
Bestrijk de aubergines met de knoflook dressing.
Zet ze, naast elkaar, op een rooster, bekleed met bakpapier.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Laat de tomatenblokjes goed uitlekken.
Snijd de ui in blokjes en bak ze in een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie.
Verdeel de tomatenblokjes en de ui op de aubergines plakjes.
Verdeel de geraspte kaas op de aubergines.
Bak in de oven 20 minuten.
Bestrooi wat peterselie erop en serveer de aubergine pizza’s als bijgerecht of zo als vegetarisch gerecht.