- 300 g gerookte bacon plakjes
- 2 grote uien
- 1 kopje sterkte koffie
- 1/4 kopje Maple syrup
- 1/2 kopje bruine suiker
- 1/2 kopje balsamico azijn
- Peper en zout
Bacon jam, of bacon chutney, ik had er nooit van gehoord…
Ik zag veel recepten op internet, met sjalotten, Bourbon, komijn, tomaatjes, enz…
Ik heb dan mijn eigen jam gemaakt en heb bacon en speklappen samen gebruikt.
Heerlijk voor bij de borrel op toast met Brie, voor bij de bbq met gegrild vlees, voor de lunch op brood met kipfilet plakjes.
Bijzonder en goddelijk lekker!
Snijd de bacon in mini stukjes.
Snijd de speklappen in mini stukjes.
Snijd de uien in mini blokjes.
Bak de bacon en de speklappen tot ze crispy zijn geworden.
Doe ze in een bord maar bewaar de vet in de koekenpan.
In de vet, bak de uien.
Voeg de bruine suiker, de balsamico azijn en de Maple syrup en laat de uien bakken, 15 minuten.
Voeg de koffie toe, breng op smaak met peper en zout, zet het vuur laag en laat de jam 1 uur zacht koken.
Last de jam afkoelen en hak even in de keukenmachine om de structuur fijner te maken.