Door: Dominique op 26 - 08 - 2015 in de categorie Pasta
Ingredienten
Gnocchi:
  • 500 g aardappelen
  • 95 g hazelnoten
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 15 g verse basilicum
  • 1,5 glas melk
  • peper en zout
Saus (vegan versie):
  • 1 courgette
  • 3 lente uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 Spaanse peper zonder zaadje
  • 1 bakje Cherry tomaatjes
  • peper en zout
  • 1/2 Kastanje champignons
Saus (met vlees):
  • 4 Chipolata worstjes
  • 1 pakjes Serrano ham
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Gnocchi is een Italiaanse soort pasta. Ze worden in Engels “Dumplings”en in Nederlands “knoedels” genoemd.
Het wordt een deeg gemaakt van aardappelpuree, ei en bloem.
Dit is een variant met hazelnoot voor een lekker “bite”en met verse basilicum voor een lekker gekruid gerecht.
*Voor een vegan versie doe de Chipolata worstjes en de ham weg.

Maak de Gnocchi klaar:

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
Kook ze in water met zout in 25 min. gaar.
Giet af en laat onafgedekt 10 min. uitdampen.
Stamp de aardappelen samen met de melk, met de pureestamper.
Laat 10 min. afkoelen.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin.
Laat afkoelen op een bord en hak ze fijn.
Splits 1 ei.
Rasp de kaas. (bewaar een kopje voor straks).
Snijd het basilicum fijn.
Meng de bloem, kaas, het zout, basilicum, de eidooier, het andere ei en de hazelnoten door de aardappelpuree.
11911357_1100676219961039_1245232101_nBestuif handen en werkblad met bloem.
Schep het mengsel op het werkblad.
Kneed in 2 min. tot een samenhangend deeg.
Verdeel in 4 gelijke stukken.
Rol uit tot rolletjes van 1½ cm doorsnede.
Snijd in stukjes van 2 cm.
Duw met een vork aan 1 kant een ribbel-patroon.
Daardoor hecht de saus beter.
Kook de Gnocchi in 4 delen.
Als ze gaan drijven zijn ze gaar, dat duurt ca. 2 min. Schep met een schuimspaan uit de pan en houd afgedekt warm.

Maak de saus klaar:

11949815_1100697556625572_754561324_nSnijd de kastanje champignons in plakjes.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de peper en de lente uitjes in ringetjes.
Snijd de *Chipolata worstjes in stukjes.
Snijd de paprika in blokjes en de courgette in plakjes.
Halveer de tomaatjes.

11911463_1100714206623907_1697755021_nVerwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook samen met de peper en de lente uitjes, 3 minuten.
Voeg de champignons en de *chipolata worstjes en bak nog 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de courgette, de paprika  en de tomaatjes en bak nog 5 minuten.
Breng op smaak met peper en zout en voeg de suiker toe.
Voeg nu het tomatenpuree-blikje toe en nog 1,5 blikjes gevuld met water.
Zet het vuur laag, voeg de Gnocchi toe en laat de saus 15 minuten zacht koken.

Verdeel de Gnocchi op 4 borden.
Rasp Parmezaanse kaas bovenop.
Scheur de *Serrano ham in stukjes en verdeel ze op de borden.

11899394_1100720689956592_1242283108_o

 

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties