Door: Dominique op 5 - 10 - 2016 in de categorie Groenten, Ovenschotels
Ingredienten
  • 1 bloemkool
  • 2 aardappelen per personen
  • 50 g roomboter
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Lekker bijgerecht uit Frankrijk!

Snijd de bloemkool in roosjes ,de aardappelen in blokjes en kook deze in water met zout in 15 tot 20 minuten gaar.
Boter in een pan laten smelten, tot het licht begint te kleuren.
Bloem erdoor roeren met een spatel.
Enkele minuten laten garen.
De melk in gedeelte toevoegen, vervolgens aan de kook brengen.
Op smaak maken met zout, peper en nootmuskaat.
De saus over de bloemkool serveren..

ook lekker:
in de oven laten gratineren.

20160804_192737_1472221736274_resized

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Zalm, surimi en..

Datum: 6 - 12 - 2024

0 reacties

Verrine met gerookte..

Datum: 6 - 12 - 2024

0 reacties

Borrel crackers

Datum: 6 - 12 - 2024

0 reacties

Brie Kerstboompjes

Datum: 6 - 12 - 2024

0 reacties