- 800 gram runderlappen
- 100 g spekjes
- 2 uien
- 300-400 g wortelen,
- 2 tenen knoflook
- 250 ml rode wijn
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 blaadjes laurier,
- enkele takken peterselie
- Enkele Takjes tijm
- zout en peper.
Snij de runderlappen in stukken.
Snijd de uien grof, de wortelen in plakken en de knoflook fijn.
Bak in een braadpan op een laag vuur de spekjes.
Zet het vuur hoog en bak de stukken rundvlees. Doe niet alle stukken vlees in een keer maar schroei steeds een paar stukken teglijk dicht.
Voeg vervolgens de uien, de wortelen en de knoflook toe en laat ze meebakken.
Voeg net zoveel rode wijn toe totdat alles net onder staat.
Voeg een bouquet garni (van de kruiden ) toe en breng op smaak met peper en zout.
Zet de deksel op de pan en laat 3 uur stoven op een laag vuur.
Voeg de tomatenpuree toe voor de kleur en de dikte van de saus en laat nog een half uurtje doorpruttelen.
Verwijder het bouquet garni uit de pan.
Serveer met pasta of rijst of frieten of brood.