- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 bouillonblokjes
- 1/2 tl zwarte peper
- 1 tl verse peterselie
- 1 tl cayenne poeder
- 300-400 g kip (kippendijen, kipfilet of drumsticks)
- 100 g spekjes
- 1 paprika
- 1 el tomatenpuree
- 1 blikje tomatenblokjes
- 2 laurierblad
- blik of pot van 800 g bruine bonen (uitgelekt en afgespoeld)
- zonnebloemolie
- zout
Snipper de ui en knoflook helemaal fijn.
Snijd de kip en de paprika in blokjes.
Verwarm in een grote wok 2 eetlepels zonnebloemolie en fruit hier de ui en knoflook in voor 2 minuten.
Voeg de bouillonblokjes, paprika, spekjes, zwarte peper en cayenne erbij en bak nog even een minuut door.
Doe de kip (in stukjes) erbij en bak totdat de kip rondom dichtgeschroeid is.
Voeg daarna de tomatenpuree, tomatenblokjes en laurierblad erbij en bak dit nog een minuut of 2 mee.
Als laatste schep je de bruine bonen erdoor, goed doorroeren.
Schenk er een kop kokend heet water bij totdat de ingrediënten net onder staan. Laat dit zeker 1,5 uur zacht stoven totdat de kip heel mals is en de saus wat is ingedikt.
Proef en breng eventueel nog op smaak en voeg misschien wat water toe en garneer met peterselie.
Serveer de Bruine bonen met witte rijst en een komkommersalade.