Door: Dominique op 20 - 09 - 2014 in de categorie Stoofpotjes
Ingredienten
  • 300 g gedroogde witte bonen
  • 1 kruidnagel
  • 2 uien
  • 100 g runderlappen
  • 300 g schouderkarbonades
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 2 wortels
  • 1 bouquet garni (1 takje peterselie, 1 takje tijm en 1 laurierblaadje, bijeengebonden met keukentouw)
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 300 g verse worst
  • 1 bouillon tablet
Keuken: Bereidingstijd: 2 uur min. Portie(s): 4 personen

Cassoulet is een witte bonen schotel uit het Zuid-West van Frankrijk.
Dit recept komt uit Toulouse.
Dit is mijn eigen recepten, de keuze van het vlees is aan jou.

 

Doe de bonen in een kom, zet ze onder water en laat ze 20 minuten weken.

Spoel de bonen af met koud water en laat ze uitlekken.

Doe ze dan in een grote pan.

Pel de wortels in plakjes, was en snijd de prei in ringen.

Voeg alle ingrediënten toe.
Vul aan met zoveel water dat alle ingrediënten volledig onderstaan.
Breng op smaak met peper en zout.

Roer de tomatenpuree erdoor.

Laat de inhoud 3 uur sudderen, of tot het vlees heel zacht is maar ook de bonen.

1392710_539053442855021_786559381_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Crispy smashed potatoes

Datum: 19 - 11 - 2024

2 reacties

Wilof lasagne met..

Datum: 14 - 11 - 2024

0 reacties

Zwarte bonen en..

Datum: 14 - 11 - 2024

0 reacties