- 300 g gedroogde witte bonen
- 1 kruidnagel
- 2 uien
- 100 g runderlappen
- 300 g schouderkarbonades
- 2 teentjes knoflook
- 1 prei
- 2 wortels
- 1 bouquet garni (1 takje peterselie, 1 takje tijm en 1 laurierblaadje, bijeengebonden met keukentouw)
- 4 eetlepels tomatenpuree
- 300 g verse worst
- 1 bouillon tablet
Cassoulet is een witte bonen schotel uit het Zuid-West van Frankrijk.
Dit recept komt uit Toulouse.
Dit is mijn eigen recepten, de keuze van het vlees is aan jou.
Doe de bonen in een kom, zet ze onder water en laat ze 20 minuten weken.
Spoel de bonen af met koud water en laat ze uitlekken.
Doe ze dan in een grote pan.
Pel de wortels in plakjes, was en snijd de prei in ringen.
Voeg alle ingrediënten toe.
Vul aan met zoveel water dat alle ingrediënten volledig onderstaan.
Breng op smaak met peper en zout.
Roer de tomatenpuree erdoor.
Laat de inhoud 3 uur sudderen, of tot het vlees heel zacht is maar ook de bonen.